extractdeplante.ro

Perioada: 7-8 septembrie Oras: Craiova Locatie: UMF Craiova Website: http://houston.ro/conferinta-regionala-de-cancer-bronhopulmonar-editia-a-iv-a-7-8-septembrie-2018-umf-craiova-aula-magna/ Cancerul bronhopulmonar este recunoscut ca una dintre cele mai agresive forme de cancer, cu o evoluţie foarte rapidă, rata de supravieţuire la 5 ani fiind de numai 15%. În plus, conform studiilor, peste 75% dintre pacienți se prezintă la medic în stadiu inoperabil, șansele de supraviețiurie fiind foarte mici. În cadrul celei de IV-a ediții a Conferinței Regionale de Cancer Bronhopulmonar, ce va avea loc între 7-8 septembrie la Craiova, va fi adusă în atenție o temă extrem de importantă - Managementul de caz al pacientului cu cancer bronhopulmonar de…
Perioada: 22 mai Oras: Bucuresti Locatie: Parc Alexandru Ioan Cuza Acțiunea de informare a publicului larg privind hipertensiunea arterială va avea loc marți, 22 mai, între orele 13.00 și 20.00, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (Parc IOR, zona statuii lui Alexandru Ioana Cuza, intrarea dinspre str. Baba Novac). Te așteptăm la corturile amplasate în parc pentru a-ți măsura tensiunea arterială, greutatea și înălțimea, pentru a primi materiale informative și sfaturi de la specialiștii prezenți la eveniment.
Perioada: 11-13 Octombrie Oras: Braila Locatie: Teatrul Maria Filotti Website: http://medicidefamiliebraila.ro/ Între 11-13 octombrie 2018, Societatea medicilor de medicină generală/ medicina familiei Brăila va organiza cea de-a XIII-a ediție a conferinței regionale „Medicina de familie – prima linie în asistența medicală”, eveniment cu tradiție, ce aduce în dezbatere rolul important pe care medicina primară îl ocupă în cadrul unui sistem medical puternic. Înscrierile la eveniment sunt deschise, iar până pe 22 iunie 2018 taxele de participare sunt reduse!
Perioada: 8-9 iunie Oras: Covasna Locatie: Hotel Clermont Website: www.practicmf.ro/inscriere Secretul profesional - cui și în ce condiții putem elibera date medicale personale? Raspunsul va fi oferit in cadrul evenimentului de catre Soos Klara, presedintele Societatii de medicina generală/de familie Harghita. Înscrierile la ediția 26 Practic MF sunt deschise, iar până pe 19 mai taxele de participare sunt reduse!
Perioada: 11-12 mai Oras: Poiana Brasov Locatie: Ana Hotels Webite: www.farmapractic.ro O componentă esențială pentru eficacitatea tratamentului, aderența la tratament reprezintă o componentă importantă în procesul de vindecare a pacientului, având un potențial ridicat de scădere a costurilor necesare îngrijirii, precum și de reducere a suferinței pacientului. Cu toate acestea, studiile arată că peste 30% dintre pacienți nu respectă multe dintre dozele prescrise, indiferent de afecțiune sau diagnostic. Strânsa colaborarea dintre farmacist și medic pentru creșterea aderenței la tratament poate reprezenta un pas important în combaterea acestei probleme și este un deziderat comun al profesioniștilor din farmacie și al medicilor,…
Perioada: 13-14 Aprilie Oras: Poiana Brasov Locatie: Ana Hotels Website: www.farmapractic.ro Pe parcursul celor două zile de eveniment vor fi aduse în atenție subiecte de interes pentru practica farmaceutică. Tema vaccinurilor - de la medic la farmacist, antibioticele - aliat sau inamic?, obezitatea sau posibilele interacțiuni ale medicamentelor antidiabetice orale cu suplimentele nutritive sunt câteva dintre temele ce vor fi prezentate de lectorii acestei ediții. Înscrierile pentru ediția 64 Farma Practic sunt deschise! Taxe reduse până pe 27 martie!
Perioada: 30-31 Martie Oras: Bucuresti Locatie: Ramada Parc Website: http://antibioterapia.ro/ Poate fi fenomenul rezistenței bacteriene la antibiotice controlat? Suntem pregătiți pentru introducerea de noi antibiotice în practica medicală din România? Care sunt principalele greșeli în antibioticoterapie? Acestea sunt câteva dintre problematicile ce vor fi dezbătute în cadrul celei de-a II-a ediții a Conferinței Naționale Interdisciplinare „Antibioticele între uz și abuz”, un eveniment organizat de Societatea Română de Microbiologie, organizator științific al manifestării, și compania de comunicare medicală Houston NPA, în parteneriat cu Asociația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și Primăria Municipiului București.
Perioada: 21-21 Aprilie Oras: Eforie Nord Website: www.practicmf.ro/inscriere Intre 20-21 aprilie va avea loc la Eforie Nord editia 24 a Simpozionului Regional Practic MF, eveniment dedicat medicilor de familie din judetele Constanța, Tulcea, Călărași, Galați, Giurgiu, Ialomița, Brăila, București și Ilfov. Coordonatorul stiintific al manifestarii este prof.univ.dr. Mirela Manea care va aduce în dezbatere rolul medicinei primare în depistarea și tratarea tulburărilor psihice, asociate tot mai des modului de viață contemporan. Până pe 30 martie taxele de participare sunt reduse!
Perioada: 11-12 mai 2018 Oras: Constanta Locatie: Hotel Del Mar Website: http://houston.ro/conferinta-regionala-rezistenta-la-antibiotice-incotro-11-12-mai-2018-constanta/ În perioada 11-12 mai 2018 la Constanța va avea loc conferința regională cu caracter interdisciplinar „Rezistența la antibiotice – încotro?”, eveniment creditat de CMR și OBBCSSR, organizat sub egida Universității Ovidius din Constanța, în parteneriat cu Asociația Gastroenterologia Tomitana. Evenimentul, al cărui management este asigurat de compania de comunicare Houston NPA, este dedicat tuturor specialităților medicale, biologilor și medicilor veterinari din județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Ialomița, Tulcea și Vrancea.
Perioada: 26-28 octombrie Oras: Poiana Brasov Website: www.amsr.ro Taxe reduse pana pe 29 iunie! Asociaţia pentru Medicina Sexualităţii din România (AMSR), impreuna cu Houston NPA organizeaza în perioada 26-28 octombrie 2018 la Ana Hotels, din Poiana Braşov cea de-a XVIII-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicina Sexualităţii. La conferinţă sunt aşteptaţi să participe peste 150 de medici din România şi din străinătate din mai multe specialităţi medicale, precum endocrinologie, urologie, obstetrică-ginecologie, dermato-venerologie, psihiatrie, diabet, nutriție și boli metabolice, medicină internă, medicină de familie şi psihologi.
Pagina 1 din 3
Top