Ciuperca este o infecție fungică la nivelul unghiilor de la picioare. Aceasta apare atunci când un spor ajunge în contact cu o tăietură de pe suprafață unghiei și pătrunde în rizurile sale. Unghia continuă apoi să crească cu o ciupercă. Odată ce este infectată, doar o nouă unghie care crește în spatele ei este sănătoasă. Noua unghie crește rar în stare sănătoasă, fără tratament adecvat. Ciupercă unghiilor este foarte frecventă, aproximativ 14 la sută din poulatia lumiii suferind de ea.
Fibrele sunt un tip de carbohidrat regăsit în alimentele pe bază de plante. Aceste alimente bogate în fibre, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale, fasolea, leguminoasele, nucile și semințele conțin, de asemenea, vitamine, minerale și alți nutrienți ce minimizează riscurile afecțiunilor medicale. Deși fibrele nu pot fi digerate, în parcurgerea tractului digestiv eliberează nutrienți ce sunt digerați și asigura o bună funcționare a sistemului gastro-intestinal. Din păcate, românii consumă mai puțin de jumătate din recomandările de administrare zilnică de 14 grame (g) pentru fiecare 1000 de calorii.
În timp ce o senzație accentuată de amețeala poate fi extrem de inconfortabilă, probabil că nu vă va surprinde să aflați că aceste stări de amorțeli ocazionale sunt foarte frecvente la adulți. Dar este posibil să nu fi bănuit faptul că vertijul, o afecțiune înrudită cu senzația accentuată de amețeală, dar mai gravă, care vă face să vă simțiți ca într-un montagne russe, este, de asemenea, o afecțiune comună, afectând aproape 40% dintre persoanele de peste 40 de ani cel puțin o dată în viața.
Hormonii, alături de alte cauze de natură internă, pot determina pierderea părului. În timp ce subțierea firului de păr și apariția fenomenului de chelire poate fi mai jenantă pentru femei decât pentru bărbați, aceste afecțiuni sunt tratabile. Iată ce trebuie să știti despre căderea părului. Când vă gândiți la chelie și la căderea părului, probabil aveți ca punct de reper bărbații de vârstă mijlocie, cu o piele a scalpului straluctioare.
Utilizarea de protecție solară este unul dintre cele mai sănătoase lucruri pe care le puteți face pentru pielea dumneavoastră. O bună cremă solară, cu o puternică protecție UVA și UVB, vă poate feri de arsuri și minimizează dezvoltarea ridurilor și altor semne de îmbătrânire ale pielii. Este recomandată alegerea unui produs de protecție solară, cu un SPF crescut și rezistent la apă. Totodată, pentrul uzul cotidian, este indicată folosirea unui produs de protecție solară minerală cu zinc.
Bauturile reci cauzează disconfort dentar? Daca da, este posibil sa aveti o sensibilitate crescuta. Cu toate acestea, nu trebuie să vă ingrijorati. Există diferite proceduri pe care le puteți urma pentru a diminua sensibilitatea dinților și pentru a vă îmbunătăți sănătatea orală. Iată pașii pe care trebuie sa ii urmati pentru a reduce sensibilitatea dintilor dumneavoastra:
Lăptișorul de matcă este o secreție de culoare albă, produsă de albinele lucrătoare care ajută la dezvoltarea albinei-regine și întregului stup. Lăptișorul de matcă este cunoscut și sub numele de Apis mellifera. Acesta nu trebuie confundat cu apiterapia, polenul de albine sau veninul albinelor! Lăptișorul a fost utilizat inițial în medicina alternativă că un posibil tratament împotriva simptomelor menopauzei. Acesta era folosit împreună cu alte plante sau extracte naturiste, într-un preparat specific, pentru a trata această afecțiune.
Persoanele cu psoriazis sunt convinse că planul alimentar afectează modul în care pielea lor arată și se simte. Acest lucru ar putea fi adevărat, doar că nu există nici o dovadă științifică care să o susțină. Cu toate acestea, dacă descoperiți alimente sau băuturi ce par să vă agraveze simptomele psoriazisului, eliminați-le din dietă. Dar alimentele ce se dovedesc dăunătoare pentru dumneavoastră nu înseamnă că sunt și pentru o altă persoană ce suferă de psoriazis.
Această așa-numită vitamină a soarelui este diferită de alte substanțe nutritive deoarece funcționează și ca un hormon. Vitamina D este solubilă în grăsimi, ceea ce înseamnă că ea poate fi absorbită numai atunci când este consumată cu alimente care conțin grăsimi, cum ar fi avocado, pui sau unt de arahide. Persoanele care au probleme cu absorbția grăsimii pot fi predispuse la o deficiență a vitaminei D. Totodată, unul dintre cele mai importante roluri ale vitaminei D este de a ajuta organismul să obțină suficient calciu și fosfor.
Atunci când marea majoritate a oamenilor aud cuvântul iod, adesea se gândesc la sare. Și nu este o surpriză, având în vedere că mai mult de 90% din gospodării folosesc sare iodată pentru a stimula aroma alimentelor. Având în vedere faptul că un număr crescut de oameni consumă prea multă sare, cum pot să ajungă să dezvolte un deficit de iod? Răspunsul vă poate surprinde. Ce este iodul și unde este găsit? Iodul este un oligoelement ce se găsește în alimente, se adaugă la diverse preparate sau este disponibil sub formă de supliment.
Pagina 1 din 22
Top