Diagnosticarea alergiilor implică mai mulți factori, cum ar fi identificarea simptomelor și momentul apariției acestora, revizuirea istoricului familial și medical, efectuarea unui examen fizic și testarea pentru diferite alergii. Alergiile pot provoca o serie de simptome. Semnele și simptomele depind de tipul de alergie dezvoltată. Dacă sunteți alergic la ceva ce inhalați, veți avea, cel mai probabil, o reacție la nivelul nasului și plămânilor. Dacă sunteți alergic la ceea ce mâncați, probabil veți avea simptome la nivelul gurii și pe suprafața pielii.
O durere bruscă și ascuțită în spate vă poate opri din desfășurarea activităților zilnice. Spre deosebire de o durere cauzată de o staționare îndelungată pe un scaun, adesea caracterizată drept amorțeală, în special în timpul unei ședințe prea lungi sau a unui interval de timp îndelungat la un computer, o durere de spate este adesea însoțită și de o rigiditate a gâtului ce se intaleaza gradual. Aceasta apare din cauza presiunii exercitate pe coloană, discurile intervertebrale apăsând nervii spinali.
Conform meteorologilor, România trăiește una dintre cele mai umede și mai reci luni de mai din istoria sa, iar persoanele meteo-sensibile sunt cuprinse de melancolie și adesea cad într-o stare depresivă, aceasta fiind corelată cu vremea mohorâtă de afară. Un număr crescut de persoane sunt afectate de ploaie, mai ales atunci când plouă în mod constant timp de săptămâni, așa cum se întâmplă primăvara aceasta. Pentru a înțelege mai bine cum diferiți indivizi sunt influențati de vreme, oamenii de știință au început să analizeze vremea exterioară, bogată în precipitații, care are consecințe asupra sistemului limbic (centrul emoțional al creierului).
Căutați secretul pentru o piele sănătoasă și strălucitoare? Nu trebuie să va uitați mai departe de propria bucătărie. Când vine vorba de obținerea unei străluciri a pielii, alimentele pe care le mâncăm sunt la fel de importante ca și cremele sau loțiunile pe care le utilizăm pe față și pe restul corpului. Totodată, anumite substanțe nutritive se pot dovedi considerabil mai eficiente, comparate cu altele. Antioxidanții sunt esențiali atunci când vine vorba de menținerea unui ten tânăr și strălucitor. Ei tonifiaza și regenerează pielea, împiedicând astfel îmbătrânirea ei prematură.
Eliminarea cărnii și a produselor lactate din dieta zilnică este o modalitate de a scădea nivelul colesterolului, deoarece grăsimile săturate care duc la creșterea acestuia provin, în principal, din produse de origine animală. În același timp, o dietă vegetariană vă poate reduce riscul pentru afecțiuni cronice de sănătate, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea arterială, bolile cardiace și diabetul zaharat.
Când simțiți că vine acea oboseala după-amiază, trebuie să vă luptați și să continuați activitatea inceputa sau să vă odihniti pentru o scurta perioada de timp? Acest lucru poate fi o dilemă pentru numeroase persoane, care se confrunta cu regularitate cu acest impas. Dar un nou studiu sugerează că, dacă doriti sa va minimizati riscul de tensiunea arterială, o scurta perioada de odihna in perioada de dupa masa poate avea numeroase beneficii asupra acesteia, pe langa un nou tonus pe care il veti resimti dupa o scurta perioada de odihna.
Hepatita C este un tip de hepatită sau inflamație a ficatului cauzată de virusul hepatitei C (VHC). Atunci când o persoană contactează hepatita C, poate dura între 2 și 12 săptămâni de la expunere până la apariția oricăror simptome. Între 20 și 30% dintre persoanele infectate cu VHC dezvoltă simptome de hepatită C acută. Însă în multe cazuri de hepatită C acută, persoanele cu VHC nu au simptome. Aproximativ trei sferturi dintre persoanele cu VHC vor dezvolta complicații, inclusiv o infecție cronică.
Când aveți diabet zaharat, este important să vă monitorizati dieta pentru a vă asigura că glicemia și greutatea dumneavoastră rămân controlate. Astfel, alimentatia personala trebuie sa fie formata din alimente cum ar fi proteinele slabe, cerealele integrale, legumele și anumite fructe.
Vă amintiți visul pe care l-ați avut aseară? Unele persoane își pot aminti secvențe din el doar pentru câteva minute. Altele uită complet visul încă din momentul în care s-au trezit. S-ar putea să vă întrebați: dacă vă amintiți sau nu povestiri imaginative din noaptea anterioară, indică ceva despre calitatea somnului dumneavoastră?
Putin stres emotional poate fi sanatos. El poate fi considerat unul dintre factorii ce vă motiveaza să respectați termenele-limita și să realizați proiectele propuse. Dar cercetarile arata ca stresul cronic, stresul excesiv, poate fi la fel de daunator pentru inima dumneavoastra ca si o dieta bogata in grasimi, impreuna cu un stil de viata sedentar. Alte cercetări subliniază legătura dintre evenimentele stresante și riscul bolilor de inimă.
Pagina 1 din 7
Top