Cum sa faci mai multa miscare cand ai diabet

Exercitiul este o necesitate pentru managementul diabetului de tip 2 - dar asta nu inseamna ca trebuie sa va transformati din sedentari in maratonisti peste noapte. Începeți prin a găsi modalități de a vă face treburile și activitățile zilnice mai viguroase.

Ați auzit-o de-a lungul vieții: Exercițiul este bun pentru sănătatea dumneavoastra generală. Dar dacă aveți diabet de tip 2, activitatea fizică devine și mai importantă. Exercitiul vă poate ajuta să vă gestionați starea. Efortul fizic ajută la folosirea propriei dumneavoastra insuline. În plus, activitatea fizică vă poate ajuta să vă mențineți o greutate sănătoasă și ajutați la prevenirea bolilor de inimă (o complicație potențială a diabetului) prin scăderea glicemiei și tensiunii arteriale și îmbunătățirea colesterolului.

Vestea bună este că nu trebuie să petreceți ore în sala de gimnastică sau să investiți în echipament de antrenament scump pentru a profita de avantajele exercițiilor. Gândiți-vă la a fi mai activi din punct de vedere fizic ca un act de echilibrare: Mutați mai mult și stați mai puțin - o strategie simplă, cu două direcții, care poate adăuga ani în viața dumneavoastra.

Cercetătorii care au urmărit activitatea fizică a 15.645 de adulți cu diabet zaharat au descoperit că șansele lor de a muri devreme au crescut proporțional cu modul în care erau sedentari. Recomandările naționale solicită adulților să obțină cel puțin 30 de minute de activitate fizică moderată până la viguroasă cel puțin cinci zile pe săptămână.

În primul rând, găsiți linia de bază. Urmăriți cât de mult vă deplasați într-o anumită zi, păstrând un jurnal scris sau digital pentru o zi sau două, notând când stați și când vă aflați în mișcare. După ce aveți o idee despre cât de mult vă mișcați, începeți treptat creșterea nivelului de activitate.

calivita.tuningland.ro

Aceste strategii vă pot ajuta să atingeți acest obiectiv:

  • Găsiți cel mai rău loc în parcare. Parcați mai departe de destinație sau coborâți din mijloacele de transport în comun mai devreme și faceți tot restul drumului pe jos.
  • Programați pauze rapide pentru a vă deplasa. Sau, dacă este posibil, efectuați o întindere ușoară, ridicarea picioarelor, exerciții de scaun, mișcări cu benzi de rezistență sau chiar exerciții de forță de antrenament cu greutăți de mână la birou.
  • De fiecare dată când preluati sau efectuați un apel telefonic, ridicați-vă și umblați. Căutați alte momente la lucru atunci când vă puteți mișca mai degrabă decât să vă așezați, cum ar fi să mergeți la biroul unui coleg de serviciu pentru a discuta decât pentru a trimite un e-mail.
  • Optati pentru scari. Alegeți puterea piciorului peste ascensor sau scări rulante. Un avertisment: Dacă aveți neuropatie diabetică în picioare, este posibil să fiți mai expuși riscului de cădere în timp ce mergeți în sus și în jos pe scări. Exercitați prudență în astfel de situații!
  • Explorați magazinul. Mergeti pe fiecare culoar atunci când vizitați un magazin pentru a vă strecura într-un antrenament.
  • Deplasați-vă în fața televizorului. În loc să stați pe canapea, ridicați-vă și mutați-vă în timpul fiecărei pauze comerciale.
  • Plimbați-vă câinele - sau al altcuiva. Aproximativ 60% dintre proprietarii câinilor își plimbă câinii și ating, în medie, aproape 150 de minute de activitate pe săptămână.
  • Îmbrățișati-va copilul interior. Mergeti afara si jucati jocuri active cu copiii sau nepotii dumneavoastra. Aceste activități vă ajută atât pe dumneavoastra, cât și pe ei.

În cele din urmă, asigurați-vă că vă păstrați suportul de îngrijire a diabetului, că orarul de exerciții fizice este sigur și că planul dumneavoastra de dietă corespunde noului nivel de activitate.

Top