De ce simptomele tusei se agraveaza noaptea

O tuse persistentă tinde să se înrăutățească pe timp de noapte - tocmai când încercați să obțineți un somn bun, trebuie să vă simțiți mai bine. Iată de ce se întâmplă și ce puteți face pentru a vă ușura simptomele tusei. Când vine vorba de a trece peste o tuse persistentă și alte simptome de răceală și gripa, există câțiva pași relativ simpli pe care îi puteți urma.

Experții în domeniul sănătății sugerează un regim de fluide, dacă este necesar, și o mulțime de odihnă. Într-adevăr, odihna este una dintre cele mai importante modalități în care corpul dumneavoastră se luptă cu infecțiile. În mod ironic, obținerea de odihnă suficientă poate fi, de asemenea, cel mai greu de realizat. Știți scenariul: vă așezați după o zi lungă de senzație de rău, doar pentru a afla că nu puteți opri tusea. Doar atunci când ai nevoie de somn cel mai mult, simptomele tusei se agravează și te țin treaz toata noaptea.

Potrivit unui studiu, 35% din populatia lumii raporteaza calitatea somnului ca fiind "saraca" sau doar "corecta". Dacă intrăți în această categorie, este chiar mai important să vă rezolvați tusea și să vă odihniți. Știința din spatele unei tuse dovedeste ca este mai rea pe timp de noapte.

Există o serie de motive pentru care simptomele tusei se agravează - sau par sa o faca.

Gravitatia:

Cel mai important motiv pentru care tusim mai mult noaptea este simplu: gravitatia. Când ne culcăm, ne asezam in pozitie orizontala. In acel moment, mucusul începe automat să se adune. Cel mai bun mod de a contracara această tracțiune gravitațională este creșterea . Acest fenomen se poate combate cu o pernă care sustine putin capul ridicat. Aceasta va ajuta mucusul să nu se colecteze în spatele gâtului.

Un mediu uscat la interior:

Aerul uscat poate agrava un nas și un gât deja iritat, ceea ce face ca tusea pe timp de noapte să fie mai gravă. Puteți încerca sa rezolvati problema cu un umidificator pentru a asigura umezeala în aer și a face mai ușor respiratul. Umidificatoarele nu sunt întotdeauna cea mai sigura alegere. Dacă apa pe care o puneți în ea nu este sterilă, va expunetii riscului de a elibera in aer diferiti germeni sau de a crește alte boli. Ultimul lucru pe care oamenii cu o răceală sau gripa doresc să-l sufere sunt complicațiile. Multe dintre decesele cauzate de gripa sunt cauzate de pneumoniile care lovesc, după ce oamenii cred că sunt feriti de gripa.

Pentru a vă asigura că utilizați un umidificator în deplina siguranță, asigurați-vă că urmați cu atenție toate direcțiile si indicatiile care vin împreună cu acesta.

Indepartarea congestiei:

Înainte de a blestema tusea, amintiți-vă: Tusea este de fapt importantă pentru a vă ajuta să vă faceți bine. Reflexul de tuse vă ajută să vă păstrați gura și căile aeriene clare si curate. Pe cât de enervant este, tusea persistentă sparge mucusul și va ajută organismul să se descurce mai bine.

Cum se administreaza o tuse uscata nocturna:

Deși cele mai multe tipuri de tuse sunt asociate cu răcelile și gripa, ele sunt benefice pentru eliminarea congestiei din plămâni și din căile respiratorii. Uneori puteți obține o tuse uscată. Tusea uscată vă poate irita caile respiratorii, gâtul și pielea, lucru care va împiedică să vă odihniți cat doriti. Când se pare că nu puteți opri tusea, încercați următoarele sfaturi: Asigurați-vă că beți o mulțime de lichide în timpul serii, înainte de culcare - lichidele pot ajuta la subțierea mucusului în gât și ușureaza tusea.

Înainte de a merge la culcare, administrati o picătură de tuse sau o bomboană mentolata pentru a vă calma gâtul și a scădea nevoia de a tuse. Astfel, veti putea avea parte de un somn mai linistit.

Adresați-vă farmacistului pentru cel mai bun medicament pentru tuse, formulat special pentru o tuse uscată. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă tusea durează mai mult de 7 până la 10 zile. Daca tusea persista cu simptome nazale care se imbunatatesc, dar apoi se agraveaza din nou, ar trebui sa fiti verificat pentru sinuzita. În acest caz, poate fi prescris un antibiotic.

Dacă vă treziți tusind sau dacă tusea durează mai mult de o săptămână sau două, aceasta ar putea fi rezultatul unei alte stări de sănătate, cum ar fi bronșită, sinuzită cronică, boală de reflux gastroesofagian (GERD), astm sau pneumonie. In aceasta situatie, intervenția medicului este crucială si este indicat sa consultati cat mai rapid un doctor.

Urmați aceste sfaturi pentru a vă ajuta să va faceți o odihnă de calitate. Și rețineți că, în timp ce tusea poate juca un rol pozitiv în a vă ajuta să vă recuperați, este important să acordați atenție cursului bolii dumneavoastră. Dacă continuați să vă simțiți mai rău și tusea persistă mai mult de o săptămână, adresați-vă medicului dumneavoastră in cel mai scurt timp cu putinta!

Top