7 moduri prin care puteti ajuta o persoana apropiata sa scape de depresie

Atunci când cineva apropiat dumneavoastra este deprimat, oferirea de asistență pentru a depasi momentul poate fi mai complicata, mai ales dacă nu știți de ce are nevoie persoana de langa dumneavoastra. Aceste sfaturi va oferă o bază pentru modul în care puteți ajuta. Totodata, trebuie sa stiti ca depresia nu se naste intamplator. Persoana afectata de depresie cauzeaza un efect de domino, atingand toate persoanele din jurul ei.

Membrii familiei și prietenii se simt deseori neajutorați, fără să știe cum să ajute sau ce să facă pentru a-i curma suferința. Ar fi bine dacă persoana deprimată ar putea să-și vocalizeze nevoile, astfel încât prietenii și familia să știe exact ce să spună și să facă. Cu toate acestea, abilitatile lor de relationare sunt diminuate in mod semnificativ. Comunicarea devine problematică deoarece persoana este jenată să spună ce simte, anticipând judecata.

Aici sunt câteva lucruri universale pe care le puteți încerca pentru a va aduce persoana apropiata inapoi in starea de bine cu care v-a obisnuit:

1. Informati-va despre depresie si alte tulburari de dispozitie

Este posibil să nu puteți să il vindecați pe cel iubit. Dar puteți să îi înțelegeți mai bine starea de sănătate, educându-vă despre depresie sau despre tulburarea de dispoziție pe care o are. Citirea afecțiunii persoanei iubite vă va ajuta să vă simțiți mai mult în controlul situației și să vă oferiți mai multă răbdare pentru a tolera simptomele confuze sau frustrante.

2. Puneti intrebari doar cand aveti oportunitatea!

Cea mai bună modalitate de a înțelege un subiect este să îl cercetați ca un jurnalist și să adresați o mulțime de întrebări, cand aveti ocazia. Cu depresie și anxietate, întrebarea este critică pentru că terenul este atât de vast, iar experiența fiecărei persoane este atât de diferită. Este posibil ca prietenul dumneavoastra să nu va ofere in mod voluntar informațiile de care aveți nevoie, deoarece ii este prea rușine de simptome și se teme că el sau ea va fi judecat. Pentru a ști mai bine ce se întâmplă, trebuie să sapati pentru informații.

Iată câteva întrebări care trebuie luate în considerare:

  • Când ai început să te simți rău?
  • Te poți gândi la ceva care ar fi declanșat-o?
  • Ai gânduri sinucigase?
  • Există ceva care te face să te simți mai bine?
  • Ce te face să te simți mai rău?
  • Esti sub stres?

3. Trebuie sa ii ajutati sa identifice si sa faca fata surselor de stres

Nu este un secret că stresul contribuie semnificativ la depresie. Nivelurile cronice de stres varsă cortizolul în sânge și provoacă inflamații în sistemul nervos și în orice alt sistem biologic. Într-un studiu publicat în mai 2017, s-a demonstrat că stresul reduce capacitatea înnăscută a creierului de a se menține sănătos. Hipocampul, care reglează dispoziția, se micșorează, influențând negativ funcția de memorie pe termen scurt și abilitățile de învățare. Datoria dumneavoastra este in a ii ajuta să identifice surse de stres în viața și să se gândească la modalități de a-l reduce. Acestea nu trebuie să fie schimbări dramatice. Efectele mici ale zilei, cum ar fi utilizarea unor tehnici de respirație profundă, pot avea efecte importante in combaterea stresului.

4. Recomandati-le un grup de sprijin

Nu conteaza de ce tip de boala sufera. Boala cardiovasculara, cancerul de colon, fibromialgia - o persoana are nevoie de sprijin in viata ei pentru a se recupera in totalitate. Cercetările arată că grupurile de sprijin ajută la recuperarea unei persoane care se confruntă cu depresie și reduc șansele de recidivă.

New England Journal of Medicine a publicat un studiu în care 158 femei cu cancer de sân metastatic au fost repartizate în terapie suport-expresivă. Aceste femei au prezentat o ameliorare mai mare a simptomelor psihologice și au raportat mai puține dureri decât femeile cu cancer de sân care au fost repartizate la grupul de control fără terapie de susținere.

5. Reaminti-le ca sunt incredibil de puternice

"Cand esti deprimat, nu crezi ca esti vrednic de iubire". Asta face ca relațiile și în special comunicarea să fie foarte dificile. O modalitate de a le ghida catre recuperare este prin a le aduce aminte de forțele lor. Utilizați exemple concrete. Utilizați fotografii, dacă le aveți, a realizărilor din trecut. Acestea le vor întări încrederea.

calivita.tuningland.ro

6. Rasul ajuta si vindeca

Cercetările spun că râsul este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru sănătatea noastră. Umorul ne poate ajuta să ne vindecăm de o serie de boli.

7. Trebuie sa stie ca nu se vor simti depresivi pentru restul vietii

”Nu va veți simți întotdeauna așa." Este o simplă afirmație care deține cel mai puternic element vindecător dintre toate: speranța. În calitate de prieten sau membru al familiei, cea mai dificilă sarcină este să-i aduceți prietenului dumneavoastra o speranță din nou: să creadă că se vor îmbunătăți. Odată ce inima lor este acolo, mintea și trupul lor o vor urma în curând.

Top