Beneficiile polenului de pin

Diabetul zaharat reprezintă o tulburare a metabolismului de carbohidrați, o endocrinopatie cronică progresivă, caracterizată prin nivelul crescut al zaharului din sânge. Conform informațiilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), diabetul, cancerul și cardiopatia ischemica pot opri transformarea grăsimilor și proteinelor în energie. Drept urmare, corpul uman nu ar putea primi cantități suficiente de energie pentru menținerea temperaturii.

Polenul de pin este bogat de potasiu – 128,3 mg în 100 g. Consumul de polen de pin poate asigura cantitatea necesara de potasiu și poate preveni complicatiile diabetului. Totodata, poate duce la refacerea mai rapidă a pacienților care suferă de diabet zaharat. Analizele confirma faptul că polenul de pin este o metodă eficienta de combatere a diabetului. Trebuie menționat că tratamentul medicamentos inițial prescris nu trebuie oprit cu începerea consumului de polen de pin.

Frumusetea si ingrijirea pielii 

Polenul de pin conține substanțe nutritive – cum ar fi proteinele, aminoacizii, fierul (fără care este posibila apariția anemiei), vitaminele A, C și E, carotina si fosfolipidele. Folosirea în mâncare a unor alimente bogate in vitamina C încetinește sau blochează sinteza melaninei. Totodata, folosirea unor alimente bogate in vitamina A este o premisă pentru vindecarea acneei purulente. Deficitul de vitamina B1 și B2 duce la fenomene precum umflături, apariția veziculelor, mâncărime pe față si fisuri în colțurile buzelor. În cazul deficitului de proteine și lipide pielea devine aspră și de culoare gri. Vitamina E are funcția de a lărgi vasele sanguine periferice. Îmbinarea vitaminelor A și E îmbunătățește circulația sanguine si asigură învelișurilor dermatice substanțe nutritive și oxigen.

Frumusețea este obținută mai ales prin reglarea dietei și prin realizarea unui echilibru al substanțelor nutritive. Polenul de pin, bogat in substanțe nutritive, poate aduce nutrienti importanti organismului. Tehnologia de prelucrare a polenului pentru scopuri cosmetice este patentată în mai multe țări. În anul 1950 un patent de cosmetică cu polen a fost înregistrat în Franța, iar în anul 1970 în Japonia au fost înregistrate trei patente. Polenul de pin este cunoscut ca o sursă de frumusețe și sănatate.

follol.com

Mentinerea si protejarea ficatului

Reglarea dietei și alegerea logică a substanțelor nutritive este foarte importanta pentru îngrijirea ficatului. Efectul de protecție al polenului de pin apare în câteva aspecte: monozaharidele din cadrul polenului contribuie la sinteza de glicogen din ficat, iar secrețiile endocrine și exocrine au un efect pozitiv asupra sintezei proteinelor și asupra metabolismului. Proteinele se descompun în aminoacizi, dintre care 20% intră în sânge direct, iar partea principală rămâne în ficat pentru o sinteză repetată. În cazul unui deficit de proteine, începe acumularea grăsimilor în ficat, ceea ce aduce la lipidoza hepatică, care se transformă în ciroză.

Polenul este bogat in proteine și aminoacizi, iar în afară de vitamina B și microelementele care intră în conținutul lui, participă la formarea mai multor enzime in ficat, influențând activarea lor. Totodata, stimulează refacerea celulelor ficatului și secreția bilei.

Alimentatia creierului si imbunatatirea abilitatilor mentale

Cercetările arată că greutatea creierul uman este de 1400g, fiind alcătuit din 14 miliarde celule. După vârstă de 20 de ani, în fiecare zi mor aproximativ 100.000 de celule. Cu apropierea vârstei de 60 de ani, cantitatea celulelor creierului scade cu o zecime în comparație cu vârsta de 20 de ani. Memoria și gândirea oamenilor vârstnici par să se înrăutățească, ceea ce arată o anumită slăbire și îmbătrânire a creierului. Oamenii de știință au descoperit că înrăutățirea, slăbirea memoriei și scăderea nivelului intelectual au o legătura directă cu alimentatia precara. Polenul include în conținutul sau peste de 200 de componente alimentare. Ca o esență de plante, polenul include o mulțime de componente benefice și este recunoscut ca fiind „produsul natural cel mai bun” de către specialiștii din domeniul alimentelor.

Reglarea functiilor tractului gastrointestinal

Polenul de pin reglează funcțiile tractului gastrointestinal folosindu-se de proprietățile sale naturale și nutritive. Polenul conține o cantitate semnificativă de vitamina B1 sau tiamină. Acest coferment este foarte important pentru reglarea metabolismului carbohidraților. Vitamina B1 ajută la peristaltismul gastric, accelerează funcția digestivă si normalizează secreția bilei. De asemenea, această poate alina diareea severă si infecțiile intestinale provocate de răspândirea liberă a bacteriilor și microbilor patogeni.

Uz extern

Polenul de pin poate fi folosit în cadrul îngrijirii pielii și corpului copiilor. Acesta are un efect bun pentru evitarea și tratamentul eczemei la copii și a dermatitei la sugari. Datorita calităților sale higroscopice excelente, polenul aplicat asupra zonei afectate provoacă o uscare rapidă. În același timp, nutrienții din cadrul polenului pot să elimine inflamația din zona afectată, cât și s-o alimenteze cu substanțe nutritive. Polenul de pin este potrivit pentru tratamentul mâncărimii de piele la vârstnici. Din cauza funcțiilor slăbite ale stomacului și intestinelor pentru digestia și absorbția alimentelor, oamenii vârstnici suferă de deficitul vitaminelor și microelementelor, ceea ce provoacă o mâncărime impetuoasă pe pielea mâinilor și a picioarelor.

În timpul iernii, simptomele devin mai acute. Aplicarea polenului de pin contribuie la alinarea și eliminarea simptomelor. Uzul extern al polenului de pin este înregistrat de generații întregi și este din nou confirmat de medicina clinică contemporană.

Actiune contra tumorilor

Specialiștii în imunologie cred că organele și funcțiile imune se degradează cu vârsta, ceea ce explică interconectarea între îmbătrânire și îmbolnăvirea de cancer. Poluarea mediului înconjurător si modul de alimentare influențează funcțiile imune ale organismului uman. Conform rezultatelor obținute, majoritatea bolilor de cancer au o perioadă lungă de latență, de la 10 până la 30 de ani.

Limfocitele T și macrofagii din sânge pot elimina bacterii, viruși și celule de cancer. Acestea sunt produse în măduva osoasă. Funcționarea precara a hematopoiezei sau a arterei toracice interne reduce cantitatea limfocitelor T și a macrofagilor, reducând funcțiile imune ale organismului. Unele substanțe din conținutul polenului de pin, precum aminoacizi și acizi nucleici pot întări și îmbunătăți capacitatea celulelor de a reduce oxidarea, jucând un rol important pentru stabilizarea funcțiilor imune. Betacarotenul din polenul de pin poate elimina radicalii liberi din organism. O cantitate prea mare a radicalilor liberi duce la mutația genelor, ceea ce stă în baza procesului patologic de formare a celulelor de cancer. S-au efectuat cercetări detaliate a funcțiunilor anti-cancer ale acidului retinoic. Funcția ei generală este de a proteja membranele celulare și de a preveni pătrunderea substanțelor cancerigene. 

Funcția anti-cancer a polenului de pin a atras multa atentie asupra sa. Ea inhibă celulele de cancer, neafectând celulele normale. Medicamentele aplicate clinic omoară ambele tipuri de celule, iar in derularea procesului de tratament, înrăutățesc starea fizică a pacientului. Din acest motiv polenul de pin apare ca o substanță de sprijinire pentru radioterapie și chimioterapie.

Refacere dupa pneumonie

Unii pacienți suportă ușor infectarea virală a tractului respirator superior. La alții, virusul infectează și deteriorează întregimea membranelor mucoase ale traheii și în consecință provoacă o infecție bacteriană. Pacienții îmbolnăviți de pneumonie trebuie să consume mâncăruri bogate in vitamine. Precum și altele substanțe nutritive, și vitaminele trebuie să între în organism într-un mod echilibrat. Multe vitamine trebuie consumate când metabolismul bolnavului de pneumonie este accelerat din cauză temperaturii ridicate, însoțită de tuse. În plus, enzimele hidrolitice, necesare lichidarii bacteriilor și opririi inflamației plămânilor au nevoie de vitamine. Consumul polenului de pin, bogat de vitamine, ajută la vindecarea pacienților cu plămânii inflamați.

Prevenirea anemiei 

În întreaga lume anemia este apreciată ca o boală provocată de subalimentare. Polenul de pin conține substanțe nutritive precum fierului, zincul, manganul, dar și vitaminele C și B6, care au proprietățile necesare de a se împotrivi anemiei. În plus, polenul stimulează funcțiile măduvei osoase de-a produce celule hematopoietice, îmbunătățind în acest mod hematopoieza întregului organism. În plus, polenul asigură substanțele necesare pentru procesul de producție de celule hematopoietice, cum ar fi enzimele, coenzimele și acizii nucleici, care conțin celule de măduvă osoasă, ușurează sinteza substanțelor legate de hemopoieză și accelerează funcția de restaurare a hemopoiezei. Acest lucru este foarte important când funcția de producție de celule hematopoietice este afectată de cancer sau altă boală. Acidul folic, care intră în conținutul polenului de pin, poate opri anemia la femeile gravide. Oamenii cu anemie au senzația de slăbiciune și oboseală puternică. După consumul de polen, aceste simptome scad sau dispar. Din acest motiv putem spune că polenul este un mijloc natural de înviorare a sângelui.

Top