Pentru ce este folosit musetelul? Beneficii potentiale si efecte secundare

Puține ritualuri sunt la fel de liniștitoare ca o seară cu o ceașcă de aburi de ceai de musetel parfumat, chiar înainte de culcare. Cu toate acestea, cât de multe știi cu adevărat despre planta care se topește în ceainic? Ce este musetelul exact, si de unde vine? Două plante asemănătoare, care poartă numele de mușețel, sunt utilizate în scopuri de ceai medicinal: Matricaria recutita, cunoscută și ca mușețel german și Chamaemelum nobile, de asemenea cunoscut sub numele de musetel roman. Ambele aparțin familiei Asteraceae de plante cu flori care includ margarete și floarea-soarelui.

Cea mai obișnuită specie este musetelul german, despre care vorbesc oamenii când se referă la mușețel. Este nativ pentru Europa și Asia de Vest, dar acum este cultivat pe tot globul. Având în vedere asemanarea dintre soare si a micile flori de musetel, care sunt în mod obișnuit galbene în mijloc, cu raze albe ca niște radiații strălucitoare spre exterior, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că vechii egipteni au ars-o ca tămâie . În Evul Mediu, europenii au folosit-o ca un odorizant și un remediu pentru bolile de sănătate. Reputația mușețelului persistă și în prezent.

Informatii nutritive despre musetel: Ce este in plante?

Potrivit Departamentului Agriculturii din S.U.A., musetelul are foarte putine calorii, doar 2 per cana. Nu este o sursă semnificativă de alte substanțe nutritive.

vegis.ro

Care este diferența dintre musetelul german și cel roman?

Mușețelul german și musetelul roman sunt specii diferite de plante cu flori Asteraceae, deși au reputație similară pentru puterile medicinale. Ambele sunt înfățișate în aceeasi formă, dar există diferențe subtile în aspect și ciclurile lor de creștere variază.

Musetelul german, care este cel mai răspândit dintre cele două, este o plantă anuală cunoscută și ca mușețelul maghiar sau musetelul sălbatic. De asemenea, tipul de mușețel mai înalt, cel german, ajunge la 2 metrii înălțime, cu o tulpină netedă. Are frunze verzi, de culoare verde și petale de culoare argintie. Uleiul său esențial este albastru închis și se crede că are proprietăți antiinflamatorii, anti-spasmodice și antimicrobiene, în parte datorită compușilor chimici.

Musetelul roman, cunoscut și ca mușețelul englezesc, este o planta perenă care crește până la un metru. Frunzele sale gri-verzui sunt mai groase decât cele ale vărului său german. Uleiul esențial este galben pal. Conține esteri ai acizilor angelici și tiglici, responsabili pentru proprietățile sale sedative. Unii cred că ceaiul poate ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea problemelor gastro-intestinale.

Care sunt posibilele beneficii pentru sănătate ale musetelului?

Dacă v-ați confruntat cu nopți nedormite sau cu o insomnie, există o șansă bună să ajungeți la o ceașcă de ceai de musetel pentru a vă ajuta să adormiti. Unii oameni se întorc la mușețel în formă de supliment sau ceai pentru a ajuta la ameliorarea anxietății și a afecțiunilor gastrointestinale, cum ar fi un stomac deranjat sau gaze. Se aplică, de asemenea, pe piele, în uleiuri si in unguente. Este folosit si pentru răni in cavitatea bucala. Cercetările preliminare sugerează că mușețelul poate fi util si pentru tulburarea de anxietate generalizată atunci când este luat ca un supliment alimentar.

Un studiu publicat în august 2009 a concluzionat că participanții care au luat extract de musetel german au simtit o reducere a anxietății. Totodata, au concluzionat că utilizarea extractului german de musetel în decursul a 26 de săptămâni a ajutat la scăderea semnificativă a simptomelor de tulburare de anxietate generalizată.

lensa.ro

Este musetelul bun pentru pierderea în greutate?

Dacă doriți să scădeți în greutate, este indicat sa consultati un nutritionist decat sa aplicati o dieta minune bazata doar pe musetel. Cu toate acestea, efectele calmante ale mușețelului pot ajuta la scăderea în greutate sau la întreținere, având în vedere că el asigura un somn mai bun. Un studiu publicat în decembrie 2015 a constatat că adulții cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, care au dormit mai mult, aveau un indice de masă corporală inferior.

Există efecte secundare sau riscuri pentru sănătate cauzate de musetel?

Dacă sunteți predispus la alergii florale, în special la crizanteme, gălbenele sau margarete, este posibil să aveți și mai multe șanse de alergie la musetel. Rareori oamenii au avut o reacție alergică destul de severă pentru a intra în anafilaxie, o condiție potențial periculoasă pentru viață, care poate implica șoc, urticarie, probleme de respirație, vărsături și inconștiență. Anafilaxia necesită asistență medicală imediată și posibila administrare a medicamentelor pentru alergii de urgență. De asemenea, au fost raportate interacțiuni adverse între musetelul și Restasis (ciclosporină), un medicament utilizat pentru a preveni respingerea transplantului de organe. Dacă luați acest medicament, discutați cu medicul înainte de a adăuga mușețel in rutina dumneavoastră, în special sub formă de suplimente.

donaonline.ro

Cum să păstrăm musetelul?

Dacă decideți să vă creșteți musetelul, urmați acești pași:

  • Culegeți florile atunci când petalele sunt deschise
  • Răsturnați capul florii cu capul in jos
  • Răspândiți florile aflate pe o suprafață într-un spațiu cald și bine ventilat, departe de lumina soarelui, pentru a se usca complet (sau puneți-le într-o instalație de dehidratare a alimentelor la cea mai mică temperatură timp de 12 până la 24 de ore)
  • Păstrați-le într-un container etanș

Exista si alte utilizări ale musetelului?

Uleiurile esențiale de mușețel sunt utilizate în aromoterapie pentru a îmbunătăți starea de bine. Uleiurile esențiale pot fi amestecate în uleiuri de masaj, loțiuni sau creme și aplicate pe piele. Acestea pot fi, de asemenea, inhalate prin terapie cu vapori.

Top