Diabetul zaharat reprezintă o tulburare a metabolismului, o endocrinopatie cronică progresivă, caracterizată prin nivelul crescut al zaharului din sânge. Conform informațiilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), diabetul, cancerul și cardiopatia ischemica sunt capabile de a opri transformarea grăsimilor și a proteinelor în energie, iar drept consecinta, corpul uman nu ar putea primi cantități suficiente de energie pentru menținerea temperaturii sale.
Polenul de pin din specia ‘’Pinus Massoniana’’ conține substanțe nutritive necesare frumusetii, cum ar fi proteinele și aminoacizii, fierul (fără existenta sa este posibila apariția anemiei), vitaminele A, C și E, carotina si fosfolipide. Totodata, in strucutra sa se regasesc și alte componente, precum acizii nucleici, fără de care nu poate exista o îngrijire adevărată a pielii și menținerea aspectului tânăr.
Unul dintre cele mai populare tipuri de ceai este ceaiul verde. Si nu este doar pentru gustul sau. Ceaiul verde este considerat ca fiind una dintre cele mai sanatoase bauturi disponibile, beneficiile sale avand recunoastere internationala.
Testarea pentru hepatita C este rapida și ușora, dar mulți oameni nu stiu că au virusul până la dezvoltarea leziunilor hepatice. De ce ar trebui să faceți screening pentru hepatita C? Aproximativ 3,5 milioane de americani au hepatita C, potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC). De-a lungul timpului, virusul hepatitei C poate provoca complicații cum ar fi ciroza și cancerul hepatic. Deoarece virusul hepatitei C este răspândită prin contactul sânge-cu-sânge, acest lucru pune oamenii la risc de infecție, in special dacă au avut transfuzii de sânge.
Când aveți diabet de tip 2, celulele corpului dumneavoastră nu mai pot absorbi eficient zahărul din sânge (glucoză), sursa principală de energie a organismului, datorită unei stări numită rezistentă la insulină. Rezistența la insulină duce la creșterea nivelului de glucoză din sânge (numită hiperglicemie), ceea ce crește riscul complicațiilor diabetului, inclusiv bolilor cardiace, insuficiență renală și afectarea nervilor (neuropatie). Alegerile pe care le faceți privind alimentele și băuturile pe care le consumați au un impact puternic asupra glicemiei.
Cunoasteti deja cat de important este sa numarati carbohidratii pe care ii consumati si sa limitati consumul de zahar cand suferiti de diabet, dar cum se potrivesc dulciurile fara zahar sau sugar-free cu stilul dumneavoastra de viata este mai putin clar. Iata ce trebuie sa stiti inainte sa consumati astfel de dulciuri :
Dacă sunteți una dintre milioanele de persoane care încearcă să renunțe la fumat, ar trebui să fiti mândru de dumneavoastra. Recunoscând că doriți să renuntati la acest obicei și să vă implicati în acest proces este primul pas de-a lungul călătoriei dumneavoastra către o viață fără fum. Dar trebuie doar să vă amintiți că nu toate sfaturile de renunțare la fumat sunt eficiente sau sanatoase. Fumul de tutun conține sute de substanțe chimice nocive, inclusiv aproximativ 70 de agenți cancerigeni cunoscuți.
Adulții de vârstă mijlocie care nu sufera de obezitate, hipertensiune arterială și diabet zaharat sunt mult mai puțin predispusi sa sufere de insuficienta cardiaca. Cercetatorii au descoperit ca un barbat in varsta de 45 de ani, fara acesti trei factori de risc cheie, este expus la un risc cu 86 la suta mai mic pentru insuficienta cardiaca comparativ cu cineva cu control slab asupra greutatii, tensiunii arteriale si zaharului din sange.
Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 știu că trebuie să acorde atenție aportului lor de carbohidrați. Dintre macronutrienții principali din alimente, respectiv proteine, grăsimi și carbohidrați, carbohidrații afectează în mod direct nivelurile de zahăr din sânge. Acestea sunt influentate si de catre carbohidrații din fructe. Dar un studiu publicat in august 2013 in British Medical Journal a analizat asocierea dintre diabetul zaharat de tip 2 si fructe si a constatat ca fructele pot fi inca o parte cruciala a unei diete bune pentru diabet.
Merele au fost “domesticite” în urmă cu 4000 de ani în zona împădurită a actualului Kazakhstan. Acestea au făcut parte din dieta oamenilor pentru un timp îndelungat. Își dobândesc aroma în funcție de climatul în care cresc. Cu cât sezonul este mai scurt, cu atât mai acru este fructul. Deși le consumăm de mult timp, prin 1980 au început crescătorii să ofere varietăți: Ionatan, Fuji, Gala, Pink Lady, Honeycrisp și multe altele.
Pagina 1 din 8

vegis.ro

Top