Vestea bună este că exercițiile fizice pot avea efecte pozitive atât asupra nivelului zahărului din sânge, cât și asupra durerilor musculo-scheletice. Mai multe tulburări osoase au fost legate de diabet în trecut. Recent, un studiu a constatat că diabetul este corelat cu o probabilitate mai mare de a avea osteoartrită, artrită reumatoidă și osteoporoză. Un studiu publicat în noiembrie 2015 în revista „BMC Tulburări musculo-scheletice” a arătat că persoanele cu diabet au avut mai multe dureri musculo-scheletice și au vizitat mai des medicul pentru acest tip de durere, mai mult decât persoanele fără diabet în decursul unei perioade de 10…
Dacă ați experimentat vreodată o durere bruscă și ascuțită în piept, s-ar putea să fi fost o afecțiune numită sindrom de prindere precordială (PCS). Vestea bună este că, spre deosebire de un atac de cord, nu este dăunător și nu vă pune viața în pericol. Totodata, durerea nu radiază sau "se răspândește" în alte zone ale corpului. Și, din nou, diferit de un atac de cord, PCS nu va produce alte simptome, cum ar fi o stare accentuată de greață, ducând chiar la vărsături.
Așa cum se adaugă ulei la motor pentru ca aceasta să funcționeze corect, corpul necesită anumite substanțe nutritive pentru a funcționa la capacitate maximă și în perfectă armonie. Unul dintre acești nutrienți este vitamina C. Deși este prezentă într-o varietate de fructe, legume și alte alimente, numeroase persoane prezintă insuficientă de vitamina C. Deci, ce este vitamina C și de ce avem nevoie de ea? Cunoscută și sub numele de acid ascorbic, vitamina C este un antioxidant care susține sistemul imunitar și ajută organismul în buna funcționare a acestuia.
Hepatita este o infecție virală ce atacă ficatul și, dacă este lăsată netratată, poate duce la consecințe grave asupra sănătății, cum ar fi ciroza. Pentru persoanele care suferă de hepatita C și nu au fost încă tratate, este vital să se ia măsuri de precautie. Din păcate, unele consecințe cauzate de hepatită pot fi ireversibile. La polul opus, în ultimii ani s-au înregistrat progrese extraordinare în ceea ce privește tratamentul. Hepatita poate fi prevenită sau se poate trata încă din primele stadii, ducând astfel la minimizarea riscului de consecințe permanente.
Problemele tiroidiene pot avea consecințe la nivelul intrgului corp, cauzând inclusiv afecțiuni în cadrul sistemului cardiovascular. Persoanele cu hipotiroidism pot avea niveluri ridicate de colesterol LDL ("rău"), ceea ce poate crește riscul bolilor de inimă. Iată ce trebuie să știți despre acest potențial pericol. Ce este colesterolul? Colesterolul este o substanță pe care corpul o folosește pentru a produce hormoni și a construi celule. Ficatul generează tot colesterolul necesar organismului, dar se poate obține colesterol și din alimente cum ar fi carnea și laptele integral.
Gestionarea diabetului de tip 2 necesită o rutină sănătoasă nu doar pe timpul zilei, dar și pe timpul nopții. Dacă aveți diabet de tip 2, probabil că deja știți ce trebuie să faceți în timpul zilei pentru a controla boala, în mod eficient. Dar este posibil să nu acordați prea multă atenție rutinei dumneavoastră pe timp de noapte. Totuși, formarea unor obiceiuri sănătoase pot fi foarte indicate pentru controlul zahărului din sânge.
Potrivit Institutului Național de Statistică, aproximativ 15,7% din populația adultă a avut cel putin un episod depresiv major în 2014. Rezultatele obținute dintr-un sondaj de opinie arată că 50% dintre oameni consideră că depresia majoră ar putea rezulta din faptul că acestia au asteptari prea mari de la viață. Miturile și ignoranța care gravitează in jurul depresiei fac recuperarea mult mai anevoioasă pentru persoanele care suferă de aceasta afecțiune.
Știați că oasele și dinții sunt, în mare parte, alcătuiți din calciu? De fapt, 99% din cantitatea de calciu a corpului este stocată în aceste părți ale corpului. În plus, calciul funcționează în multe alte moduri pentru a vă ajuta să vă păstrați sanatos. Ce este calciul și de ce aveti nevoie de el? Calciul este un mineral care joacă un rol în multe procese ale corpului, inclusiv coagularea sângelui și eliberarea hormonilor. Calciul are, de asemenea, multiple roluri in unele functii metabolice din organism.
Multe obiceiuri deprinse din managementul diabetului au, de asemenea, beneficii cardiovasculare. Dacă aveți diabet zaharat, este posibil ca foarte multe persoane să va fi spus deja cât de important este să vă controlați nivelul zahărului din sânge și să evitați eventualele complicații ale diabetului, cum ar fi bolile renale, tulburările de vedere, disfuncția nervilor și bolile cardiace.
Peste 250 de milioane de persoane suferă de afecțiuni oculare, la nivel mondial, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Din aceste cazuri, aproximativ 80% ar fi putut fi evitate sau vindecate. De aceea controalele oftalmologice periodice sunt foarte importante.
Pagina 1 din 11
Top