Aftele, acele băşicuţe dureroase şi usturătoare care apar la nivelul gingiei, al obrajilor sau al limbii, sunt foarte deranjante. Te jenează atunci când mănânci, când bei sau chiar când vorbeşti, dacă le atingi accidental, cu dantura sau cu limba. Atasat regasiti o lista cu diferite tratamente ce va pot ajuta sa scapati de afte:
De-a lungul deceniilor, mii de femei şi de bărbaţi, care sufereau de „boala venelor umflate”, scăpau de dureroasele şi inesteticele umflături ale picioarelor cu ajutorul bisturiului. În timp, au fost lansate metode mai blânde de tratament care au topit umflăturile : cu laserul, cu injecții, cu aburi sau cu ciorapii medicinali etc. Dacă nu este tratată la timp, boala varicelor are complicaţii severe, iar bolnavul poate rămâne invalid.
Helicobacter pylori este o bacterie rezistentă care se dezvoltă în stomac și pe care se presupune că o are aproximativ jumătate din populația lumii. Chiar dacă este destul de periculoasă, cauzând ulcer gastric și duodenal sau chiar cancer de stomac, puțini o cunosc și o iau în serios. Prezența bacteriei nu este neapărat sinonimă cu boala și nu înseamnă că va da automat complicații.
Desigur, viciul fumatului are efectele negative asupra întregului organism. Pe această temă s-au lansat numeroase opinii. În același timp, nutriţioniştii europeni și americani recomandă fumătorilor, care nu renunță la acest viciu , să-și selecteze cu rigoare hrana cotidiană. Este un fapt dovedit că o alimentație sănătoasă poate să reducă , în bună măsură, efectele negative ale acestui viciu.
Partea inferioară a spatelui, mai precis zona lombara, susține o mare parte a greutății noastre corporale și este cea mai afectată de dureri. In multe cazuri, senzațiile neplăcute de la nivelul spatelui nu sunt cauzate doar de poziția defectuoasă a corpului sau de sedentarism, ci pot fi determinate și de existența unor problemele mai grave de sănătate care afectează progresiv musculatura, ligamentele, articulațiile, oasele sau chiar unele organe interne.
In Romania, una din trei femei cu varsta de peste 50 ani se confrunta cu probleme legate de fragilitatea oaselor. Femeile ating maximul masei osoase intre 25 si 30 de ani, densitate care ramane aceeasi pana la menopauza si scade atunci cand, sub influenta modificarilor hormonale, rata pierderii osoase depaseste rata formarii osului. Osteoporoza este o problema medicala care cauzeaza probleme ale posturii si slabiciune in traiectele de forta ale osului, determinate de pierderea masei osoase.
Ca şi în cazul bolii ulceroase, se consideră că gastritele apar ca o consecinţă a dezechilibrului între factorii de agresiune (acid clorhidric, pepsină) şi cei de apărare ai mucoasei gastrice (cantitatea şi caliatea mucusului). Cele mai frecvente simptome întâlnite sunt durerile supărătoare de stomac, accentuate de mesele copioase, bazate pe mâncăruri grele și prăjeli sau de alimentele excitante.
PUNCTELE TRIGGER sunt puncte discrete, focale, hiperiritabile, cu localizare tipica in muschii scheletici si in fascia lor. Cand muschiul “adaposteste” un Punct Trigger vom experimenta dureri intense, rigiditate, slabiciune, miscare restrictionata, uneori chiar greata, ameteli ,tulburari de vedere,etc. Spasmul muscular local genereaza vasoconstrictie, ischemie localizata, apar metabolite cu proprietati iritative nervoase.
Crizele de fiere se manifestă printr-o durere înțepătoare apărută în partea dreaptă a abdomenului, sub coaste, adeseori însoțită de greață, dureri de cap și vărsături. Aceste manifestări apar de cele mai multe ori după mesele copioase și consumul de alcool.
În sezonul rece, lemnul dulce ţine loc de cel mai bun medicament pe care îl poţi avea în casă. Rădăcina acestei plante este valoroasă din punct de vedere medical, datorită substanţelor active, mineralelor şi vitaminelor conţinute. Folosită sub formă de ceai, extract, pulbere sau tinctură, tratezi şi previi o mulţime de afecţiuni specifice sezonului rece, în special problemele gâtului.
Pagina 1 din 3

vegis.ro

Top