De ce nu reusiti sa terminati niciun lucru de facut astazi?

Nu este imaginația dumneavoastra, va este cu adevărat mai greu să va concentrati astăzi. Asadar, de ce nu puteți opri verificarea retelelor de socializare sau căutarea fotografiilor adorabile cu animale? (Sugestie: are legătură cu ora de vară!) Simțiți că sunteți mai distras decât de obicei de Facebook? Va pierdeti într-o ceață de poze drăguțe cu catelusi și videoclipuri amuzante cu pisici? Nu doar dumneavoastra - și nu aveti o vina, potrivit cercetărilor.

Un nou studiu arată că "cyberloafing" - adică navigarea pe web pentru conținut care nu are legătură cu munca - este mult mai răspândit astăzi decât în alte luni, normale. Motivul? Ora de vară, bineînțeles! Ora de vară este deja o amenințare cunoscută pentru sănătatea noastră fizică. Cercetarea trecută a legat-o de creșterea riscului de atacuri de cord, accidente de mașină și răniri la locul de muncă - dar acum experții spun că ar putea avea un efect asupra sănătatii mintale și sănătatatii economiei noastre.

S-a constatat că oamenii manifestă un autocontrol mai slab în prima zi lucrătoare după trecerea anuală în primăvară la ora de vara, ceea ce a dus la rate ridicate de atacuri cibernetice și pierderi masive în productivitate. Angajatii dau vina pe cele 40 de minute de somn pierdute suferite ca urmare a schimbarii.

Cercetatorii au monitorizat somnul participantilor noaptea inainte de a fi obligati sa urmareasca o lectura online. Cu cat dormeau mai putin subiectii, cu atat mai mult timp au petrecut navigand pe web in timpul lectiei in dimineata urmatoare. De fapt, pentru fiecare oră de somn lipsa sau de somn întrerupt, a existat o creștere de 8,4 minute de cyberloafing.

Este posibil ca acest lucru să nu pară mult, dar experții spun că se cumuleaza, mai ales că o treime din țările lumii participă fie la ora de vară, fie la un echivalent brut al acesteia. Pierderile de productivitate global generate de o creștere a numărului de angajați în industria cyberloafing sunt uimitoare la care se adăuga factorii de decizie care ar trebui să reconsidere costurile și beneficiile trecerii timpului. De asemenea, angajatorii ar trebui să se gândească să facă ajustări pentru a ușura sarcinile considerabile ale lucrătorilor - nu numai pentru sănătatea indivizilor, ci și pentru succesul companiilor lor.

În efortul de creștere a productivității, managerii și organizațiile pot reduce somnul angajaților, acest lucru putand promova cicluri vicioase de somn pierdut, rezultând în si mai puțin timp petrecut lucrand. Toate aceste actiuni pot duce la prelungirea orelor de lucru. Managerii ar putea descoperi că, prin evitarea încălcării normelor privind somnul angajaților, vor obține o productivitate mai mare din angajații lor.

Top