Ghid de supravietuire pentru parinti in fata jocurilor video si al copiilor

Majoritatea părinților ar prefera ca ai lor copii să petreacă mai mult timp prin a citi cărți decât să se joace jocuri video violente, iar un alt studiu confirmă că instinctele lor sunt corecte: Jocurile video violente sunt legate de o creștere a agresiunii. Copiii care au raportat că au jucat mai multe jocuri video violente aveau mai multe șanse să creadă că lovirea a fost acceptabilă și că ar fi mai probabil să recurga la violență decât copiii care nu au făcut-o, a constatat studiul.

Dar chiar toate cercetările științifice din lume, probabil, nu sunt suficiente pentru a convinge copilul tău să scape de jocuri - 90% dintre copiii romani joacă jocuri video, la urma urmei. Deci, ca părinte, ce puteți face pentru a vă asigura că urmasul dvs. nu este supraexpus cu jocuri video violente?

Iată un ghid pentru ce indica ce fel de joc este potrivit pentru vârste diferite:

  • 0-2 ani: Copiii din această vârstă nu ar trebui nici măcar să fie expuși la ecrane de televiziune sau să se joace jocuri video. Creierul tânăr este încă în curs de dezvoltare, astfel încât expunerea la cantități copleșitoare de informații pe ecrane este dificilă pentru copii de procesat și ar putea duce la probleme de atenție mai târziu în viață.
  • 2-6 ani: Chiar dacă copilul tău probabil si-a dat seama cum să folosească televizorul până acum, este recomandat să nu înceapă să joace jocuri video încă. Exista multe alte lucruri pe care copiii din această vârstă trebuie să-și concentreze energia creierului, cum ar fi învățarea să citească, să se joace cu alți copii și să se joace afară.
  • 7 și mai în vârstă: Este recomandat ca, la această vârstă, copiii să se poată juca, dar nu ar trebui să se joace mai mult de 5-10 ore pe săptămână. Dacă un copil începe să joace mai mult decât atât, ar putea tăia alte activități sănătoase, cum ar fi activitatea fizica și formarea de prietenii.

Studiul a analizat efectul jocurilor video pe o perioadă de trei ani de utilizare repetată. Deci, chiar dacă copilul dvs. termină să joace un joc violent la casa unui prieten într-o după-amiază, riscul asociat jocurilor video exista, chiar daca acestea au fost eliminate din casa dumneavoastra.

Ce tipuri de jocuri sunt potrivite pentru a se juca:

Există o mulțime de jocuri non-violente care se concentrează mai mult pe cooperare și recompensa de comportament social pozitiv. Acestea sunt alegeri bune pentru copiii dumneavoastră. Evaluarea unui joc nu garantează faptul că nu este violent. Chiar dacă nu există sânge, violența este încurajată. Dacă jucătorul trebuie să omoare pe cineva sau să dăuneze unei alte creaturi pentru a avansa în joc, aceasta este definiția violenței media.

Pentru a evita acest lucru, este recomandat ca părinții să citească descrierea și să vadă dacă există vreun fel de "acțiune violentă" sau "violență comică". De asemenea, este ușor să găsești clipuri scurte de jocuri și recenzii online, astfel încât sa poti vedea daca exista jocuri mai bune sau mai rele.

Top