7 remedii pentru infectii ale tractului urinar

Administrarea unui antibiotic nu este singura modalitate de a trece peste simptomele unei infecții ale tractului urinar. Unele remedii nu necesită o rețetă și se pot face chiar acasă, pe lângă orice tratament pe care l-a recomandat medicul. Dar este important să fiti precaut cu soluțiile de acasă și să fiti sigur că v-ati sfatuit cu medicul înainte de a încerca o nouă strategie pe cont propriu.

De exemplu, amestecarea bicarbonatului de sodiu și a apei ca o băutură pentru a ajuta la combaterea unei infecții a tractului urinar poate fi riscantă dacă beți prea mult din ea.

Următoarele șapte remedii viabile la domiciliu, de la băut o mulțime de apă până la aplicarea căldurii și purtarea de îmbrăcăminte din bumbac vărsat pot ușura simptomele agonizante sau le pot preveni în primul rând:

1. Luati-va necesarul de apa

Unul dintre primele lucruri de făcut când aveți o infecție a tractului urinar este să beți multă apă. Asta pentru ca apa potabila poate ajuta la indepartarea bacteriilor care cauzeaza infectia. Vă pune pe calea cea bună pentru recuperare. Majoritatea oamenilor pot fi siguri că primesc apa de care au nevoie doar prin consumul de apă când sunt însetati, potrivit Departamentului de Sănătate și Medicină al Academiilor Naționale de Științe, Inginerie și Medicină.

2. Consumati vitamina C pentru un tract urinar sănătos

Consumul multor alimente bogate în vitamina C este important deoarece cantități mari de vitamina C fac urina mai acidă. Aceastea inhibă creșterea bacteriilor din tractul urinar.

3. Îndepărtați durerea tractului urinar cu căldură

Inflamația și iritarea de la urina provoacă arsuri, presiuni și dureri în jurul zonei pubianice. Aplicarea unui strat de încălzire poate ajuta la calmarea zonei. Mențineți căldura scăzută, nu o aplicați direct pe piele și limitați utilizarea la 15 minute, pentru a evita arsurile.

getbio.ro/

4. Tăiați iritanții din vezică urinară cu ajutorul dietei

Când aveți probleme cu tarctul urinar, cofeina, alcoolul, alimentele picante, nicotina, băuturile carbogazoase și îndulcitorii artificiali vă pot irita vezica urinară, ingeunand corpul să se vindece. Concentrați-vă pe alimente sănătoase, cum ar fi carbohidrații cu fibre mari (cum ar fi ouă sau supă de lămâie), care sunt benefice sănătății digestive.

5. Mergeti cat mai des la toaleta

De fiecare dată când vă goliți vezica urinară, chiar dacă este doar o cantitate mică, veți scăpa de unele dintre bacteriile care provoacă infectarea.

6. Luați în considerare remediile din plante

Puteți găsi o ușurare din consumul plantei uva ursi (frunză de urs), care este uneori utilizată ca un remediu pe bază de plante pentru infecții ale tractului urinar inferior. Dar trebuie luată numai pentru perioade scurte de timp, cinci zile sau mai puțin, deoarece ar putea provoca leziuni hepatice. Întotdeauna sfatuiti-vă cu medicul înainte de a lua suplimente. Suplimentele, ierburile și alte medicamente pe care le luați pot produce efecte secundare sau pot interacționa unul cu celălalt. Efectele pot fi uneori grave.

7. Schimbati-va obiceiurile in unele sănătoase

Modificările stilului de viață sunt importante pentru că vă pot ajuta să vă recuperați si puteti preveni o altă infecție.

  • Renunțati la fumat.
  • Purtați îmbrăcăminte și lenjerie de corp din bumbac vrac.
  • Alegeți numai produse de igienă personală fără parfum.

getbio.ro/

Top