Consumul de alune poate prelungi durata de viata

Primul studiu despre acest subiect a concluzionat că mâncatul nucilor, inclusiv arahidele, este asociat cu mai puține decese, chiar și în rândul oamenilor care suferă de afecțiuni metabolice, cum ar fi obezitatea morbidă sau diabetul zaharat. Nucile conțin fibră, care poate ajuta la scăderea colesteroului LDL, pot furniza o cantitate suficientă de vitamina E și chiar L-arginină, toate acestea păstrând arterele sănătoase și lipsite de blocaje.

Dacă vă puteți menține arterele sănătoase, va fi mai puțin probabil să suferiți de afecțiuni cronice. Studiul a avut participanți proveniți din America și Shanghai. Toate grupurile (persoane de culoare, albi și asiatici) au prezentat semne de longevitate în urma consumului de nuci.

Este de menționat că subiecții nu au fost nevoiți să consume nuci scumpe, deoarece arahidele sau alte alternative au dat rezultate la fel de bune ca soiurile mai costisitoare de nuci. Probabilitatea deceselor provocate de boli de inimă sau accidente vasculare a fost redusa cu 20% în urma consumului de nuci, studiul fiind efectuat pe mai mult de 200 de mii de persoane pe o durată de 5 ani, iar rezultatele au fost vizibile și în cazul persoanelor care consumau 10g de nuci pe zi, spre deosebire de cele care nu consumau nuci.

Consumul de fructe cu coajă lemnoasă, în special arahidele, pot fi o măsură eficientă pentru îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, luând în considerare costul redus al acestora. Obiceiul consumului de nuci a fost observat în satul supranumit “Satul Longevitatii” (județul Bama din provincia Guangxi) din China. Locuitorii acestui sat obișnuiesc să mănânce nuci ca și gustare (nuci, caju, castane, nuci de pin, arahide) iar odată ce oamenii au realizat beneficiile acestor alimente, consumul de nuci a crescut brusc în China.

follol.com

De ce sunt nucile atât de sănătoase?

Uleiul de nuci conține mai multe grăsimi polinesaturate decât saturate, făcandu-le o alegere sănătoasă. Pe lângă grăsimile sănătoase, nucile și arahidele sunt o bună sursă de proteine, fibre, nutrienți, minerale și:

• Arginină, un aminoacid care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale

• Resveratrol, care poate ajuta la reducerea inflamației

• Fitosteroli, care pot ajuta la reducerea colesterolului

• Flavonoidele, care reduc inflamația și pot inhiba lipirea trombocitelor de pereții arterelor

Nucile și arahidelele sunt, de asemenea, bogate în calciu, magneziu și potasiu. Nucile au un alt avantaj important: sațietatea.

Cele mai bune metode de a adăuga nuci în dieta dumneavoastră

Atunci când adăugați nuci sau arahide în dieta dumneavoastră, țineți minte că acestea au un număr mare de calorii si trebuiesc consumate ca substituenți pentru grăsimile din dieta dumneavoastră. De exemplu, dacă grăsimile sunt maioneza și untul, acestea pot fi înlocuite cu nuci sau arahide. Pe lângă grăsimi, nucile adaugă proteine și fibre.

În general, o porție de nuci și arahide are 30 de grame. Deoarece acestea sunt dense din punct de vedere nutrițional, puteți consuma cantități mai mici comparativ cu alte mâncăruri pentru a obține aceeași cantitate de nutrienți. Evitați nucile care ar putea să conțină zahăr, cum ar fi nucile prăjite și acoperite cu miere și, în schimb, căutați soiuri prăjite uscate sau crude.

Este recomandat să măsurați porțiile până când reușiți să vă acomodați cu ce cantitate trebuie să aiba o porție, iar în cele din urmă veți reuși să puneți “la ochi”. Pentru majoritatea persoanelor, un pumn de nuci reprezintă cantitatea unei porții.

armonianaturii.ro/

Valori nutriționale pentru nuci și arahide

Iată ce trebuie să știți despre cantitatea de grăsimi, proteine și fibre pe care o adăugați în dieta dumneavaostra atunci când adăugați o porție (30g) de nuci. Informațiile nutriționale sunt pentru nucile prăjite, în ordine de la cele mai bogate la cele mai sărace în proteine:

1) Arahide: grăsimi de 14 g; 7 g proteină; Fibră de 2 gm

2) Migdalele: grăsimi de 15 grame; Proteină de 6 gm; Fibră de 3 gm

3) Fistic: 13 g de grăsime; Proteină de 6 gm; Fibră de 3 gm

4) Alune mixte: grăsimi de 15 g; 5 g de proteină; Fibră de 3 gm

5) Nuca de Brazilia (uscată): grăsime de 19 g; 4 g de proteină; Fibră de 2 gm

6) Nuci (uscate): 18 grame de grăsime; 4 g de proteină; Fibră de 2 gm

7) Butase: 13 gr de grăsime; 4 g de proteină; Fibră de 1 gm

8) Nuci de pin (uscate): 19 grame de grăsime; 4 g de proteină; Fibră de 1 gm

9) Macadamia: 22 g de grăsime; 2 g proteină; Fibră de 2 gm

Top