Care este semnificatia viselor?

Vi s-a intamplat vreodată să vă treziți din somn întrebându-vă care este semnificația visului pe care tocmai l-ați avut? Celebrul psihiatru și psihoterapeut elvețian Carl Jung a analizat 20.000 de vise pe parcursul vieții sale și a concluzionat că visele au fost cheia înțelegerii subconstientului. Cercetătorii și practicienii care îi urmează învățăturile cred în terapia care se concentrează mai degrabă pe lumea inconstientă decât pe cea constientă și lucrează pentru a ajuta oamenii să descopere ce spun visele lor.

Visele sunt o fereastră către subconștientul nostru. Puteți extrage o multitudine de informații importante care vă vor ajuta să deveniți o persoană mai sănătoasă și evoluată. Una din cheile contemplării viselor și deslușirea semnificațiilor acestora este să le priviți mai degrabă simbolic decât literal. Acestea sunt adesea pline de metafore care reprezintă componente ale subconștientului dumneavoastră. De asemenea, este important să realizăm că psihologia profunzimii (denumirea oficială a acestui tip de practică) nu este singura teorie care se adresează analizării viselor. Unele persoane cred că lucrurile pe care le facem atunci când suntem treji pot influența ce visăm, atât în moduri bune, cât și rele. Poziția în care dormiți poate provoca sau preveni coșmarurile, iar majoritatea oamenilor care și-au petrecut viata uitându-se la un televizor alb-negru pot avea vise în nuanțe de gri.

Dacă visați că sunteți însărcinată – Înseamnă că există o viață nouă în interiorul dumneavoastră, că există o nouă energie sau noi idei în interiorul vostru. Poate că treceți printr-un fel de renaștere, îndreptându-vă într-o altă direcție sau apar schimbări într-un aspect al vieții dumneavoastră

Dacă vă visați fostul/fosta – Dacă visați o anumită persoană, acea persoană este reprezentativă pentru un anumit aspect din noi înșine. Așadar, dacă ați avut o relație cu cineva și începeți să îi visați, trebuie să vă puneți întrebări cum ar fi “Ce semnifică ei pentru mine? Ce fel de calități au? De ce anume îmi amintesc ei?”.

Dacă visați că vă cad dinții – Acest vis este unul arhetipal și este experimentat de oameni din intreaga lume, într-o varietate de culturi și medii. Gândiți-vă ce reprezintă căderea dinților în viața noastră. Inițial aceștia ne cresc atunci când suntem mici, încep să cadă atunci când ne apropiem de vârsta adolescenței, ca apoi să crească iar. Căderea dinților reprezintă tranziția prin care trecem în timpul vieții. Dacă treceți printr-o perioadă plină de schimbări, atunci veți avea un astfel de vis. Este un semn că evoluați și că treceți prin niște transformări.

armonianaturii.ro/

Dacă visați despre moarte – În general privim moartea asemănător cu modul în care privim apariția unei noi vieți. Simbolic, vorbim despre un tipar sau aspect al nostru care moare, o trasatura/personalitate pe care am avut-o un timp, ceva ce nu ne mai este de folos, și începem să ne îndreptăm într-o nouă direcție. Poate că renunțăm la locul de muncă sau ne mutăm, poate că tocmai am trecut printr-o despărțire și asta ne provoacă tristețe. Visele despre moarte reprezintă defapt aspectele noastre la care renunțăm.

Dacă aveți un coșmar recurent – Pe parcursul vieții trecem prin experiențe negative pe care le interiorizăm, provocând astfel traume emoționale. Mintea umană este notorie pentru memorarea acestor evenimente, în loc să elibereze traumele provocate de acestea. Aceste suprimări repetate stau la baza coșmarurilor recurente.

Atunci când reținem această energie traumatică, adesea se materializează în vise. Dacă începem să visăm același lucru iar și iar sau avem vise similare, acestea reprezintă subconștientul nostru care încearcă să ne spună că s-a acumulat prea multă energie negativă ce trebuie eliberată.

Dacă visați că aveți o aventură de dragoste – Este vorba despre lipsa de sinceritate, dar este vorba si despre lipsa de onestitate față de noi înșine. Există ceva ce suprimați sau nu ii acordați atenție. Infidelitatea este modul în care subconștientul nostru reprezintă o relație. Deci există o lipsă de onestitate față de nevoile dumneavoastră.

Dacă visați animale – Asemănător viselor despre căderea dinților, animalele sunt de asemenea arhetipale. Diferite animale semnifică lucruri diferite în fiecare cultură, deci asta ar putea influența mesajul visului. Un exemplu ar putea fi șerpii. Trebuie să vă puneți întrebări cum ar fi: ați avut un șarpe? Ați văzut unul la un magazin de animale? Ce mituri știți despre șerpi? Ce semnifică șerpii pentru dumneavoastră? Vă este frică de ei? Sunteți interesați de ei? Toate aceste lucruri trebuiesc luate în considerare. Din punct de vedere mitologic, șerpii reprezintă înșelăciune, regenerare, putere și alte elemente magice sau mistice. Trebuie să deslușiți singuri semnficatia acestor vise.

Dacă visați lucruri legate de școală sau muncă – Dacă visați că veniți nepregătiți la un test, la o ședință sau întârziați la muncă, toate acestea se referă la vulnerabilitate. Reprezintă frica de a fi văzuți așa cum suntem defapt, de a arăta aspectele noastre pe care încercăm să le ascundem.

mayie.ro

Dacă visați aventuri – Acestea sunt visele plăcute. Mulți oameni visează că pot zbura. Aceste vise reprezintă energia din copilărie care se face văzută. În copilărie avem spiritul aventurii și nu suntem afectați de gânduri serioase, acționăm în funcție de starea actuală, impulsiv, și trăim într-o lume aproape imaginară. Poate că trebuie să acordați atenție acelei părți din dumneavoastră. Poate că ați fost prea preocupați cu munca sau alte responsabilități, iar partea dumneavoastră copilăroasă a fost neglijată, așa că are nevoie să se joace.

Dacă visați mâncare – Trebuie să vă dați seama dacă este ceva ce trebuie “hranit” sau că încercați să compensați ceva în viața dumneaavoastră. Să presupunem că sunteți o persoană dependentă de muncă. Visul despre prea multă mâncare ar însemna că subconștientul dumneavoastră acumulează prea multă energie din acea parte a vieții și nu mai are loc pentru altceva.

Dacă visați opusul, lipsa mâncării, înseamnă că ceva vă lipsește.

Următoarea dată când aveți un vis, încercați să vi-l amintiți atunci când vă treziți-chiar dacă a fost o simplă imagine-și gândiți-vă câteva minute la ce ar putea încerca să vă spună subconștientul dumneavoastră. Puteți chiar să scrieți ce vă amintiți deîndată ce vă treziți. Indiferent dacă simțiți că visul a fost pozitiv sau negativ, interesant sau înfricoșător, bun sau rău, profitați de oportunitatea de a învață despre dumneavoastră.

Top