Modalitati nerecomandate pentru renuntarea la fumat

Dacă sunteți una dintre milioanele de persoane care încearcă să renunțe la fumat, ar trebui să fiti mândru de dumneavoastra. Recunoscând că doriți să renuntati la acest obicei și să vă implicati în acest proces este primul pas de-a lungul călătoriei dumneavoastra către o viață fără fum. Dar trebuie doar să vă amintiți că nu toate sfaturile de renunțare la fumat sunt eficiente sau sanatoase. Fumul de tutun conține sute de substanțe chimice nocive, inclusiv aproximativ 70 de agenți cancerigeni cunoscuți.

Nu numai că țigările pot declanșa cancer pulmonar, dar pot contribui și la infertilitate, boli de inimă, accident vascular cerebral, boli pulmonare obstructive cronice și multe altele. Luand toate aceste lucruri in considerare, nu este de mirare că oamenii se îndreaptă spre optiuni cum ar fi suplimentele dietetice sau e-țigaretele pentru a-i ajuta să renunțe la obișnuință, chiar dacă dovezile sunt slabe in a demonstra ca aceste produse, printre altele, sunt eficace pentru renunțarea la fumat.

Vestea bună este că se poate renunta la fumat! Incepând cu anul 2002, numărul de foști fumători a depășit numărul de fumători actuali. Totodata, nu trebuie să va simtiti singur in aceasta initiativa: dacă încercați să renunțați, există multe opțiuni de tratament disponibile care vă pot ajuta să renunțați la fumat pentru totdeauna. Trebuie doar să știți cum să le găsiți. Potrivit datelor CDC, mai puțin de una din trei persoane care au încercat să renunțe la fumat în 2015 au folosit tratamente "dovedite"  și mai puțin de 1 din 10 au avut succes.

extractdeplante.ro

Sfat recomandat: inlocuirea nicotinei

Terapiile de înlocuire cu nicotină, sub formă de gume, pastile, inhalatoare, spray-uri nazale și plasturi de piele s-au dovedit utile.

Sfat nerecomandat: hipnoterapia

Hipnoterapia, un medicament complementar care folosește imaginația pentru a ajuta la distrugerea obiceiurilor proaste sau pentru a face față stresului, poate părea un ajutor popular pentru renunțarea la fumat, dar Societatea Americană pentru Cancer (ACS) spune că nu există suficiente dovezi care să arate că aceasta funcționează.

Sfat nerecomandat: terapie cu laser

Similar cu acupunctura, terapia cu laser de nivel scăzut (sau terapia cu laser la rece) este un tip de tratament care utilizează lumină slabă pentru a stimula anumite puncte de pe corp. Lumina stimuleaza substantele chimice din creier care va pot ajuta sa renuntati la fumat. Dacă sunteți tentați să va aprindeți o tigara atunci când oamenii din jurul dumneavoastra încep să fumeze, încercați să vă petreceți timpul cu prietenii și membrii de familie nefumători. Chiar mai bine, spuneți-le intentia dumneavoastra și cum vă pot ajuta să vă incurajeze să renuntati la fumat. Dacă nu puteți evita persoanele care fumează, cereți-le să nu facă acest lucru în fața dumneavoastra.

calivita.tuningland.ro

Sfat recomandat: medicamentele cu prescripție

Medicamentele pot ajuta oamenii să renunțe, blocând anumite substanțe chimice din creier. Deși medicamentele nu dau dependenta, ele au efecte secundare, inclusiv greață și insomnie. In timp ce fumatorii ar trebui sa discute despre riscurile si beneficiile acestor medicamente cu medicul lor, trebuie sa stie ca efectele secundare ale medicamentelor sunt mult mai putin nocive decat tigarile si ar trebui sa fie dispusi sa faca acest pas.

Sfat nerecomandat: țigări electronice

Țigările electronice sau țigaretele electronice nu s-au dovedit a fi sigure și ar putea fi dăunătoare, deoarece "înșeală" oamenii să creadă că sunt o bună alternativă la aprinderea tigarilor. A existat o creștere uriașă în rândul elevilor de liceu și chiar al scolarilor care consideră că acestea sunt nedaunatoare, dar din pacate nu exista studii care sa confirme acest lucru.

Sfat recomandat: ajutor de la experți

Un program bun de renunțare la fumat este una dintre cele mai bune resurse pe care le puteți găsi. Tratamente precum programele pe bază de telefoane mobile, consilierea telefonică și sesiunile de grup sunt eficiente pentru renunțarea la fumat.

vegis.ro

Top