Depasirea depresiei si a alcoolismului

Deoarece alcoolul este un medicament ușor de procurat și este acceptabil din punct de vedere social, mulți oameni aleg să il bea atunci când se simt tristi, anxiosi sau întâmpină dificultăți în a dormi. Utilizarea alcoolului pentru unii oameni poate fi o modalitate de auto-medicație, dar, desi alcoolul va poate face să vă simțiți mai bine, efectul este doar temporar.

Spirala descrescătoare a depresiei și alcoolismului

Alcoolul este un depresant al sistemului nervos central, ceea ce inseamna ca incetineste trupul si mintea, in cantitati moderate sau crescute. Daca cineva este deja in pragul depresiei, consumul de alcool va accentua degradarea psihologica.

Simptomele depresiei și alcoolismului

Alcoolismul este definit de următoarele trei simptome:

  • Dorinta incontrolabila: Aveți o dorință puternică de a bea.
  • Incapacitatea de a va opri: pierdeți controlul asupra cantității baute.
  • Retragerea: vă simțiți rău când nu mai beți alcool.

Simptomele comune ale depresiei cu care se confruntă persoanele care abuzează de alcool includ tristețea sau lipsa de speranță. Alte semne de depresie includ schimbări ale somnului sau ale poftei de mâncare, iritabilitate, vinovăție, lipsă de valoare, pierderea interesului față de lucrurile pe care le-ați savurat odată și gândurile de sinucidere.

Pericolele depresiei și alcoolismului

Când apare depresia cu alcoolismul sau abuzul de substanțe, se face referire la acesta ca un "diagnostic dual". Principalul pericol al diagnosticului dual este că atunci când atât depresia, cât și alcoolismul sunt netratate, fiecare boală continua sa degradeze organismul. De asemenea, este important să recunoaștem și să abordăm ambele condiții, deoarece tratarea uneia dintre afectiuni fără tratarea celeilalte boli este puțin probabil să fie eficientă. Cel mai mare pericol al depresiei și alcoolismului este sinuciderea. Combinația dintre depresie și alcoolism cauzează mai mult de 75% din totalul sinuciderilor. La unii oameni cu depresie, exista o legatura puternica intre alcool si sinucidere. De exemplu, decesele de suicid la persoanele de varsta colectiva implica frecvent abuzul de alcool in momentul decesului. Se crede ca alcoolul afecteaza capacitatea individului deprimat de a gandi clar si actioneaza impulsiv asupra dorintei de a muri si de a-si inceta durerea.

Tratamentul depresiei și alcoolismului

O revizuire recentă a 44 de studii clinice controlate privind utilizarea medicamentelor antidepresive pentru tratamentul alcoolismului și depresiei a fost publicată în Jurnalul Asociației Medicale Americane. A concluzionat că medicamentele antidepresive au beneficii, dar nu sunt tratamente independente. Cel mai bun tratament pentru alcoolism și depresie este o combinație de tratament al dependenței, medicație și psihoterapie.

Dacă va luptati cu depresia și alcoolismul, mai ales dacă ati avut gânduri de a va răni, trebuie să va ajutați. Există forme foarte eficiente de tratament pentru sinucidere, iar orice persoană care se simte suicidala ar trebui să vadă cât mai repede posibil un profesionist în domeniul sănătății mintale. Alcoolismul și depresia sunt o combinație periculoasă, dar sunt boli tratabile.

Top