Care este doza zilnica de sare recomandata?

Nu este o surpriză faptul că majoritatea adulților consumă mult mai multă sare decât ar trebui. Mulți dintre noi ar putea beneficia de reducerea cantității de sodiu în alimentele pe care le consumăm. Media zilnica depaseste in fiecare zi peste 3.400 de mg de sodiu. Se recomandă consumul a cel mult 2300 mg sodiu pe zi, desi limita ideală este de 1.500 mg pentru majoritatea adulților. Prea multă sare poate fi foarte daunatoare pentru inimă. Sodiul acționează ca un magnet, ceea ce poate duce la o creștere a retenției de lichide și a tensiunii arteriale. Inima trebuie să muncească mai mult atunci când există lichid suplimentar în corp.

În timp, tensiunea arterială crescută poate crește riscul de accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă și afecțiuni renale. Persoanele cu insuficiență cardiacă congestivă beneficiază în general de o dietă redusă in sodiu. Dar, în timp ce pacienții cu afectiuni cardiace ar trebui să evite excesul de sare din dieta lor, cantitatea zilnica permisa pentru consum este inca in dezbatere.

În conformitate cu cele mai recente ghiduri de cardiologie, publicate în iunie 2013, recomandarea pentru restricționarea sodiului la 1.500 mg / zi [miligrame pe zi] pare a fi adecvată pentru majoritatea pacienților cu stadiul A și B [insuficiență cardiacă]. Există patru etape ale insuficienței cardiace: etapele A și B sunt considerate insuficiență cardiacă precoce, etapele C și D sunt mai avansate. Pentru pacienții cu insuficiență cardiacă severă, aportul zilnic de sodiu trebuie atent supravegheat.

Consumul zilnic de sare

La nivelul intregii populatii, se încearca preventia si controlul hipertensiunii. In pofida faptului ca există recomandări stabilite, persoanele le trateaza cu superficialitate sau nici nu stiu de existenta lor. Acest lucru se datorează faptului că persoanele cu alte afectiuni medicale sunt adesea consumatoare de numeroase pastile. Aceste medicamente includ diuretice, care cresc producția de urină. Daca pacientii cu alte afectiuni de sanatate isi scad brusc aportul de sodiu in timp ce iau diuretice, ei se pot pune in pericol de deshidratare. Dacă nivelul de sodiu al organismului scade prea mult, poate duce la crampe musculare și la dezorientare, iar dacă este grav epuizat și nu este tratat, convulsiile și coma ar putea fi una din consecinte.

Excesul de sodiu ar trebui să fie evitat la pacienții cu insuficiență cardiacă, de asemenea, spun experții. Un studiu a constatat că nivelurile ridicate de sodiu sunt dăunătoare pacienților cu insuficiență cardiacă. La persoanele cu insuficiență cardiacă, consumând mai mult de 3.000 mg pe zi au crescut simptomele care pot conduce la mai multe vizite la spitalizare, comparativ cu cei cu insuficiență cardiacă care consumă cantități mai mici de sodiu.

Deci, cum pot pacienții cu insuficiență cardiacă să știe exact cât de mult sodiu ar trebui să consume?

Răspunsul trebuie să fie elaborat împreună cu medicul dumneavoastră. Ideal este sa nu consumați sodiu in exces. Desigur, nu măriți sau scădeți cantitatea brusc. Scopul este să o mențineți la un nivel constant, iar clinicianul dumneavoastră vă va ajusta medicamentele în jurul valorii ideale. Orice schimbări majore ar trebui efectuate în colaborare cu medicul dumneavoastra.

Top