Alimente care influenteaza in mod negativ psoriazisul

Persoanele cu psoriazis sunt convinse că planul alimentar afectează modul în care pielea lor arată și se simte. Acest lucru ar putea fi adevărat, doar că nu există nici o dovadă științifică care să o susțină. Cu toate acestea, dacă descoperiți alimente sau băuturi ce par să vă agraveze simptomele psoriazisului, eliminați-le din dietă. Dar alimentele ce se dovedesc dăunătoare pentru dumneavoastră nu înseamnă că sunt și pentru o altă persoană ce suferă de psoriazis.

Iată opt alimente și băuturi pe care oamenii le consideră adesea ca fiind factori ce influențează în mod negativ starea psoriazisului. Pentru a vedea dacă se dovedesc dăunătoare și în cazul dumneavoastră, este indicat să le tăiați din dietă, una câte una, pentru a vedea dacă acestea au un efect asupra simptomelor.

1.Alcoolul

Alcoolul dilată vasele de sânge. Atunci când vasele de sânge sunt dilatate, celulele albe din sânge, inclusiv celulele T, care se crede că sunt responsabile de psoriazis, se pot absorbi mai ușor în straturile exterioare ale pielii. Iar dumneavoastră doriți fix contrariul acestui scenariu. Simptomele psoriazisului se pot agrava chiar dacă sunteți doar un utilizator moderat al alcoolului. Din această cauza, este recomandată eliminarea aproape completă.

2.Mâncarea tip „Fast Food”

Psoriazisul este o afecțiune inflamatorie, iar alimentele junk-food tind să aibă un procent ridicat în grăsimi săturate, amidonuri rafinate și zaharuri, toate acestea fiind posibile elemente declanșatoare ale unei crize inflamatorii. Un alt motiv pentru a evita alimentele de acest tip este că acestea sunt bogate în calorii, cu o valoare nutritivă mică, iar persoanele cu psoriazis au, de cele mai multe ori, probleme de greutate. Dacă suferiți de psoriazis, trebuie să știți că aveți un risc crescut de boli cardiace și vasculare. Excesul de greutate suplimentează acest risc.

3.Carnea roșie

Carnea roșie conține o grăsime polinesaturata numită acid arahidonic. Acest tip de grăsime poate agrava simptomele psoriazisului deoarece poate fi ușor transformat în compuși inflamatorii. Totodată, ar fi bine să includeți pe lista dumnevoastră de produse alimentare de evitat carnea prelucrată, cum ar fi cârnații și slănina.

4.Produse lactate

Precum carnea roșie, produsele lactate conțin și acidul arahidonic, un inflamator natural. Laptele de vacă este unul dintre cei mai mari vinovați, deoarece conține și cazeină proteică, care a fost asociată cu inflamațiile aferente psoriazisului. Gălbenușurile de ou sunt, de asemenea, bogate în acid arahidonic, deci luați-le în considerare pentru a le elimina din dieta dumneavoastră.

5.Anumite legume

Unele persoane menționează diferite agravări ale psoriazisului, cauzate de diferite legume precum ardei, cartofi albi, vinete și roșii. Aceste legume conțin solanină, un compus chimic care s-a dovedit ca un declanșator al dureri la unii oameni. Totodată, trebuie avut in vedere faptul că astfel de efecte au fost înregsitrate doar la anumite persoane. Pentru a putea identifica consecințele acestor legume asupra dumneavoastră, trebuie eliminate pe rând, iar „regimul” ținut pentru o perioada mai lungă de timp. Doar așa se poate identifica un posibil aliment dăunător.

6.Citricele

Uneori, o reacție alergică poate provoca apariția psoriazisului. Citricele, cum ar fi grapefruit, portocale, lămâi și lămâile verzi, sunt un alergen obișnuit. Vedeți dacă eliminarea acestora din dieta dumneavoastră vă va influență în mod pozitiv managementul psoriazisului. Acest lucru este valabil și pentru produsele derivate, cum ar fi sucul de grapefruit și limonada.

7.Gluten

Această proteină se găsește, în principiu, în boabele de secară, grâu și orz. Cercetătorii au descoperit că simptomele psoriazisului s-au îmbunătățit la persoanele cu o sensibilitate crescută la gluten, după ce au început să îl elimine din alimentația zilnică.

8.Condimente

Diferite persoane ce suferă de psoriazis consideră condimentele ca fiind inamicul lor numărul unu. Mirodeniile ce par să provoace, de cele mai multe ori, probleme persoanelor cu psoriazis sunt: scorțișoară, curry, oțet, boia, sos Tabasco și ketchup. Aceste condimente sunt pe lista alimentelor de evitat, deoarece substanțele din conținutul acestora pot crește riscul aparițiilor de inflamații.

Cu toate că studiile clinice încă nu au confirmat o legătură directă între dieta zilnică și apariția psoriazisului, îmbunătățirea managementului bolii poate fi resimțită de fiecare persoană în parte. Asigurați-vă că împărtășiți ceea ce descoperiți cu medicul dumneavoastră, astfel încât să va sfătuiți cu acesta în legătură cu planul alimentar, pentru a nu pierde nici un fel de substanțe nutritive importante.

Top