8 alimente care pot declansa o migrena

Nu există niciun tratament pentru migrene, tipul de durere cel mai comun, care uneori este însoțit de greață, amețeli, sensibilitate la lumină și sunet. Dar evitând unele dintre cauzele declansatoare, ar putea fi posibilă reducerea frecvenței atacurilor. Un astfel de declanșator este alimentația, și nu doar ceea ce mancam, ci și când mancam. In timp ce dieta este rareori cauza acestor dureri de cap, s-ar putea sa fie implicat ca un declansator pentru migrena.

Există diferite dovezi pentru ca anumite alimente să fie declanșatoare, dar poate exista și o gamă largă de răspunsuri individuale. Ceea ce cauzează durerea dumneavoastra de cap poate fi foarte diferită de ceea ce cauzează, de exemplu, migrenele partenerului dumneavoastra. Chiar si oamenii din aceeasi familie vor avea probabil aceeasi predispozitie genetica pentru migrena, dar pot avea declansatori foarte diferiti. În general, depășirea unei perioade mari de timp fără a mânca sau a bea lichide poate provoca dureri de cap, care ar putea pune intr-un disconfort accentuat pe unii oameni mai mult decât pe alții.

Declanșarea durerii dumneavoastra poate fi dificil de identificat, dar pot fi mentionati cativa factori generali precum:

1. Cafeina

Unele cafeine pot ajuta la ameliorarea durerii de cap, dar este o sabie cu două tăișuri. Când o utilizați în fiecare zi, puteți deveni dependent de ea și consumând cu 80 de miligrame mai puțin decât cantitatea dumneavoastra obișnuită poate provoca o durere de cap. Deoarece cantitatea de cafeină variază foarte mult în băuturi și în alimente cum ar fi ciocolata, este recomandat consumul cu moderatie.

2. Carnea si branza veche

Nitriții sau nitrații din aceste tipuri de alimente sunt considerate ca fiind posibili declansatori de migrenă. În plus, aceste alimente sunt și foarte sărate, ceea ce poate duce la deshidratare.

3. Alcoolul

Nu este alcoolul in sine factorul asociat cu o migrena, ci mahmureala declansata ziua urmatoare. Nu exista dovezi care sa demonstreze ca un tip de alcool este mai predispus in a cauza migrene, in comparatie cu altul. Rezistenta la alcool difera de la organism la organism.

4. Glutamatul monosodic

Glutamatul este un neurotransmitator excitator si poate declansa un atac de migrena. Glutamatul nu se găsește doar în hrana fast-food, ci și în multe alimente semi-preparate, precum mancarea congelata si sosurile disponibile in comert.

5. Citricele

Împreună cu alte alimente cu conținut ridicat de acizi, citricele provoacă iritații gastrice și declanșează migrene.

6. Mancarea in exces

Desi nu este un declanșator tehnic, mâncarea poate preceda o migrenă. Este posibil ca organismul dumneavoastră să ceară ciocolată înainte de o migrenă, deoarece cofeina și antioxidanții din ciocolată pot trata unele dintre simptomele de migrenă.

7. Alimentele picante

Ardeii Chili sunt, probabil, cel mai predispus tip de alimente condimentate pentru a declanșa migrene. Ei reactioneaza pe anumiți receptori de durere, numiți receptori TRP, care influenteaza in mod direct dezvoltarea unei migrene.

8. Alimente sau băuturi care conțin aspartam

Experții nu sunt siguri de ce aspartamul poate declanșa o migrenă, dar persoanele care sunt sensibile la aditiv ar trebui să evite orice alimente care au in compozitia lor aceasta subsatnta. Ce trebuie să faceți în cazul în care alimentele declanșează migrenele? Dacă bănuiți că anumite alimente ar putea declanșa migrenele dumneavoastra, încercați următoarele sfaturi: Începeți un jurnal al migrenelor dumneavoastra. Dacă nu sunteți sigur ce vă declanșează durerea de cap, scrieți potențialele cauze declanșatoare, cum ar fi alimentele pe care le-ați mâncat sau lucrurile pe care le-ați făcut cu puțin timp înainte de începerea migrenei. Asa, veti putea observa elementele comune si, in final, identifica factorul declansator.

Top